Hit enter after type your search item

Izbira najboljšega potrošnega materiala za tiskanje

kartuše
kartuše You are Reading..

Izbira najboljšega potrošnega materiala za tiskanje

Skoraj na vsakem delovnem mestu lahko najdemo vsaj en tiskalnik. Tovrstna naprava je vse pogosteje dobrodošla tudi v domačem okolju. Na voljo so različne vrste tiskalnikov in glede na izbiro se je treba odločiti tudi za primeren potrošni material, kot so denimo barva za tiskalnik, kartuše, tonerji, papir za tiskanje.

Če ste začetnik pri izbiri potrošnega materiala za tiskanje dokumentov, najprej poizvedite, kakšna je razlika med kartušo in tonerjem in kakšno vrsto kartuše ali tonerja izbrati. Najpametneje pa je, da vam pri tem pomagajo strokovnjaki oziroma prodajalci v specializiranih prodajalnah z opremo za tiskanje.

Izbira primerne vrste tiskalnika

Zagotovo ni vseeno, ali izberete brizgalni ali laserski tiskalnik. Razlika med tema dvema vrstama naprave za tiskanja je namreč precejšnja. Kupci se še vedno najpogosteje odločajo za nakup brizgalnega tiskalnika.

kartuše za brizgalni tiskalnik
Ko se boste na primer zanimali za to, koliko stane kartuša, boste ugotovili, da so cene zelo različne.

Da bi kupili zgolj kartušo, in to brez poznavanja tiskalnika, je v resnici težko. Prav tako je verjetno, da boste pri izbiri naredili napako. Za laserski tiskalnik bi morali izbrati kartuše s tonerjem. V tem primeru gre za črnilo na osnovi prahu.

Uporaba laserskega tiskalnika

Laserski tiskalnik se najpogosteje uporablja v pisarnah.

  • Prav tako je vse pogostejša izbira v domačem okolju, predvsem zaradi stroškovne učinkovitosti. V veliki meri se takšna naprava za tiskanje uporablja za tiskanje črno-belih dokumentov.
  • Laserski tiskalnik omogoča bolj čiste rezultate, ker toner med tiskanjem ne vlaži strani.
  • Barvni laserski tiskalnik vam nudi manj barvnega razpona v primerjavi z večino sodobno zasnovanih brizganih tiskalnikov. Na voljo so tonerji v štirih barvah. To so cian, rumena, magenta in črna barva.

Ključni dejavniki pri izbiri pripomočkov za tiskanje

Med smernice za odločanje pri nakupu potrošnega materiala za tiskanje ne nazadnje sodijo tudi stroški oziroma cena nakupa. Ko se boste na primer zanimali za to, koliko stane določena barva za tiskanje, boste ugotovili, da so cene zelo različne. Odvisne so tudi od proizvajalca oziroma ponudnika.

Brizgalne kartuše so, kar zadeva začetni nakupni strošek, v primerjavi z laserskimi praviloma precej bolj ugodne.

Za laserske kartuše je značilno, da imajo večjo moč in sposobnost za proizvajanje veliko več strani na kartušo. Če boste torej zgolj občasno tiskalni, potem bo najverjetneje brizgalni tiskalnik za vas cenejša izbira.

Katerega proizvajalca tiskalnika izbrati?

Če bi se pozanimali, kateri proizvajalci tiskalnikov so najbolj priljubljenimi, bi verjetno na seznamu našli tudi podjetje Canon.

Canon printer se ponaša z vrsto prednostmi, zato ga najdemo na številnih delovnih mestih pa tudi v domačem okolju. Proizvajalec ponuja različne tipe tiskalnikov, ki si jih podrobneje lahko ogledate tudi na spletu.

Priljubljeni laserski Canon tiskalniki

Laserski Canon tiskalniki so pogosto asociacija za najbolj kakovostne laserske tiskalnike. Veljajo za zelo hitre in zanesljive, slike in besedilo sta izjemno kakovostna.

Večfunkcijski laserski tiskalnik Canon Color imageCLASS MF656Cdw omogoča tiskanje, kopiranje, skeniranje in faksiranje ter ima tudi prilagodljiv 5-palčni barvni zaslon na dotik. Ta model z bogatimi funkcijami podpira mobilno tiskanje.

Laserski tiskalnik Canon je izjemno dobrodošla izbira za dom in pisarno. S Canonovimi laserskimi tehnikami lahko odkrijete izjemno produktivnost tiskanja. S pomočjo naprave za tiskanje, ki je zasnovana tako za pisarno kot dom, boste zlahka izboljšali hitrost tiskanja, ne da bi pri tem poslabšali kakovost. Na voljo so tako črno-beli kot barvni laserski tiskalniki Canon.

Velikost Canon tiskalnika za domačo uporabo

Če izbirate tiskalnik za domačo rabo in imate doma le malo prostora, ste toliko bolj pozorni tudi na velikost naprave za tiskanje. Izberite takšen Canon printer, ki bo kompakten in ne bo zavzel veliko prostora.

Odličen vir informacij za kupce Canon tiskalnika je tudi splet. Na spletni strani ponudnikov lahko najdete vse, kar morate vedeti o tiskalnikih Canon za mala ter rastoča podjetja.

Tiskalniki za profesionalno okolje

Morda ponujeni Canon printer ne bo dovolj za profesionalno tiskanje dokumentov. K sreči vam podjetje Canon ponuja različne tipe tiskalnikov – povsem preproste za domačo rabo in vrhunske za profesionalno delo na delovnem mestu.

Če vas zanima rešitev za tiskanje ali skeniranje za svojo pisarno, na spletu lahko odkrijete ponudbo primernih izdelkov za katero koli profesionalno okolje.

Večnamenski tiskalniki Canon

Zelo priljubljena izbira so večnamenski laserski Canon tiskalniki. Takšne naprave omogočajo preprosto tiskanje, kopiranje, skeniranje, ne nazadnje še faksiranje.

večnamenski Canon printer za odlično tiskanje
Večnamenski laserski Canon tiskalniki za preprosto tiskanje, kopiranje, skeniranje, ne nazadnje še faksiranje.

Canon večnamenski barvni tiskalniki so zasnovani tako, da vam lahko omogočijo še večjo produktivnost pri delu in vam ga tako močno olajšajo.

Izbira Canon printerja v spletni prodajalni

Novi Canon printer si lahko izberete kar v spletni prodajalni. Raziščite vse karakteristike naprave. Za vsa dodatna vprašanja pa so vam strokovno podkovani in izkušeni ponudniki na voljo tudi preko elektronske pošte.