Hit enter after type your search item

Potrebujete domeno za spletno stran

You are Reading..

Potrebujete domeno za spletno stran

Vsaka spletna stran ima tudi svoj url naslov, ki mu rečemo domena. Če imate v lasti le eno spletno stran ali trgovino, potem v resnici niti ni tako zelo važno, kje jo sploh registrirate. Cena registracije domene je namreč običajno zelo nizka in ugodna, zato vam o izbiri ponudnika ni treba preveč premišljevati, katerega bi izbrali. V primeru, da imate v lasti več spletnih strani ali spletnih trgovin, pa se že splača malo raziskati trg in ugotoviti, katera opcija bi bila za vas najbolj ugodna. Tako namreč lahko nekaj privarčujete.

Registracija domene pri najbolj ugodnem ponudniku

Registracija domene je mogoča pri številnih ponudnikih, ki jih lahko poiščete na spletu. Nikakor ni nujno, da izberete prav slovenskega ponudnika, pomembno je le, da izbrani ponudnik omogoča tudi izbiro končnico, ki jo želite uporabiti. Sicer pa nikakor ni važno, iz katere države prihaja. Bolj pomembno je, da gre za uveljavljenega ponudnika.

Ker je registracija domene navadno cenovno zelo ugodna storitev, se včasih tako ne splača izbrati najbolj ugodnega ponudnika, če sumimo, da ta ni zanesljiv. Veliko pametneje je odšteti kak evro več ter izbrati zaupanja vrednega ponudnika. Tako bo vse urejeno tako, kot mora biti, in tudi pri morebitnem prenosu izbrane domene k drugemu ponudniku kdaj kasneje ne boste imeli nobenih težav.

Registracija domene in gostovanje spletne strani

Predstavljajte si, kako mora biti, če imate v lasti več spletnih strani ali spletnih trgovin, ter imate za vsako registrirano oziroma zakupljeno domeno pri drugem ponudniku, na enak način pa imate urejeno tudi gostovanje. Vse skupaj zna biti kaotično, saj boste kar naprej prejemali opozorila, da vam določene domene potečejo, da je treba podaljšati določeno gostovanje, da morate poravnati ta račun enemu ponudniku in drugega nekemu drugemu ponudniku.

Veliko bolj enostavno je, če za vse spletne storitve, ki jih potrebujete, izberete samo enega ponudnika, preko katerega urejate vse potrebno ter pri katerem lahko tudi plačate vse registracije in gostovanja kar naenkrat. Registracija domene je sicer mogoča marsikje, a še vseeno se verjetno najbolj splača za to storitev izbrati tistega ponudnika, ki vam omogoča tudi cenovno ugodno gostovanje, kakršnega potrebujete.