Hit enter after type your search item

Koristne informacije za menjavo kartuše za printer

Kartuše za printer
Kartuše za printer You are Reading..

Koristne informacije za menjavo kartuše za printer

Čeprav je menjava kartuše za printer lahko sila preprost postopek, pa neredko prihaja do nezaželenih težav. To se najpogosteje zgodi, ko moramo nekaj na hitro natisniti in oddati. Ravno zato je še toliko pomembneje, da smo dobro soočeni z vsaj osnovnimi oziroma splošnimi informacijami za menjavo kartuše za tiskalnik.

Preden zamenjate kartušo, morate najprej vklopiti tiskalnik. Za večino brizgalnih tiskalnikom je značilno, da med nameščanjem kartuš torej potrebujejo elektriko. V nadaljevanju za menjavo kartuše za printer odprite njegov pokrov. Pod njim se nahajajo stare obrabljene kartuše.

Postopek menjave kartuše

Pri večini tiskalnikov je treba pri menjavi kartuše odpreti sprednji pokrov. Določeni modeli pa imajo pokrov nameščen ob strani. Po odprtju pokrova printerja sledi odstranjevanje praznih kartuš. Določeni tipi naprav vključujejo posebno zaščito, ki jo je treba primerno stisniti skupaj. Zgolj na takšen način lahko odstranite stare oziroma prazne kartuše za printer.

Kartuše za printer
Bodite brez skrbi glede menjave kartuše za vaš tiskalnik. Postopek je povsem preprost.

Nato pripravite nove kartuše za tiskalnik. Določene med njimi vključujejo tudi posebne zaščitne lepilne trakove, lahko tudi posebna zaščitna pokrivala. Mogoče je tudi, da vključujejo kar oboje. Preden to odstranite, še enkrat natančno preberite navodila, ki se običajno nahajajo na škatli ali pa na nalepki.

Sledi vstavljanje nove kartuše za printer. Vložite jo na prazno mesto, kjer je torej prej bila nameščena stara kartuša. Preden pričnete s printanjem, je dobro preveriti, ali so prav vse kartuše za tiskalnik na svojem mestu oziroma če so prav nastavljene oziroma poravnane. Čisto na koncu zaprite še pokrov in poskusite natisniti prvo testno stran.

Vrste kartuš za printanje

Na trgu so na voljo različne vrste kartuš. To so originalne, kompatibilne in obnovljene kartuše. Seveda je pametno poznati, kakšna je glava razlika med njimi. Iz strani proizvajalca vašega tiskalnika so proizvedene tako imenovane originalne kartuše za tiskanje. Zanje je značilno, da so izjemno kakovostne, zato se za nakup priporočajo, če želite kar se da dober izpis oziroma tisk. Takšen potrošniški material je tudi nadvse zanesljiv.

Kartuše za printer
Poznamo originalne, kompatibilne in obnovljene kartuše za printer

S strani tretjih podjetij so proizvedene kompatibilne kartuše za print. Te so izdelane iz recikliranih ali pa iz povsem novih materialov, ki pa so pogosto manj kakovostni. Zanje je značilno, da vsebujejo novo črnilo, modelu vašega tiskalnika pa ustrezajo povsem enako kot originalne kartuše.

Za obnovljene kartuše za tiskanje pa je značilno, da so že stare oziroma že uporabljene. To pomeni, da so bili pri njih zamenjani vsi pomembnejši deli, na primer črnilo, valjčki, zobniki. Ta vrsta kartuš je med vsemi najugodnejša.

Znamke in proizvajalci najbolj kakovostnih tiskalnikov

Na trgu se lahko srečujete s številnimi modeli tiskalnikov in sploh ni nujno, da boste poznali vsakega proizvajalca takšnega pripomočka za tiskanje.

Začetek podjetja HP, rast in kako je postal 32 milijard dolarjev vredno podjetje

Med najbolj priznanimi proizvajalci z dolgoletno tradicijo izdelovanja tiskarske opreme za podjetja in domače uporabnike je tudi proizvajalec HP – Hewlett-Packard. Tiskalniki HP tako veljajo za odlično izbiro, zato se vam splača pobrskati tudi po tej ponudbi, ko se boste odločali za nakup novega printerja. Ob tem ne pozabite kupiti še osnovnega potrošniškega materiala, kot so tonerji HP.

Spoznajte podjetje HP

Podjetje, ki ga večina pozna pod kratico HP, velja za enega od največjih proizvajalcev tiskalnikov, osebnih računalnikov, skenerjev, tablic, prenosnikov, strežnikov, monitorjev in številnih dodatnih izdelkov, kot so tonerji HP.

HP blagovna znamka se predvsem osredotoča na potrebe podjetij pa tudi gospodinjstev. Na trgu v segmentu tiskalnikov že zelo dolga leta drži vodilni položaj. Najnovejši tiskalniki HP so tudi zaščiteni s programsko opremo, kadar so povezani v omrežje znotraj samega podjetja.

Varnostna funkcija HP Sure Start

Omenili smo, da so novejši tiskalniki HP zaščiteni s programsko opremo, ko so torej povezani v omrežje znotraj podjetja. Varnostna funkcija HP Sure Start v tiskalniku je še posebej cenjena v tistih podjetjih, kjer se nahaja zelo veliko občutljivih podatkov in kjer se dokumenti delijo preko omrežja.

Seveda poleg izvrstnih parametrov HP tiskalnikov proizvajalec zelo veliko pozornost namenja še dizajnu. Na voljo so tiskalniki HP, ki so prijetnega videza in so namenjeni tako za uporabo doma kot v podjetjih oziroma pisarnah. Med najbolj priljubljenimi je zagotovo serija laserskih tiskalnikov HP Laser Jet.

Nakup dodatnih izdelkov znamke HP

Če imate v lasti katerega od tiskalnikov proizvajalca HP, potem vas verjetno zanimajo tudi tonerji HP, ki veljajo za nepogrešljiv potrošniški material. K sreči lahko dodatne izdelke znamke HP po ugodnih cenah naročate tudi v dobro založenih spletnih prodajalnah ponudnikov.