Hit enter after type your search item

Načrtovanje in oblikovanje spletnih strani

Načrtovanje in oblikovanje spletnih strani
Načrtovanje in oblikovanje spletnih strani You are Reading..

Načrtovanje in oblikovanje spletnih strani

Kako se sploh lotiti nečesa tako pomembnega in zahtevnega, kot je načrtovanje in oblikovanje spletnih strani? To delo zahteva veliko znanja in izkušenj, ni dovolj samo želja, da bi svoje podjetje predstavili tudi na spletu.

Pri izdelavi spletne strani je namreč pomembna prav vsaka malenkost, od izbire vrste pisave, barv, do postavitve posameznih elementov ter vidnosti le-teh. Predvsem pomen raznih barv ne gre zanemarjati, saj določene barve na ljudi zelo vplivajo.

Rdeča barva npr. povečuje močna čustva in vzpodbuja apetit, zato bi jo bilo, seveda v zmernih količinah, pametno uporabiti na spletni strani, ki promovira prehrambene izdelke.

Načrtovanje in oblikovanje spletnih strani

Modro barvo povezujemo z umirjenostjo, je pa najljubša barva večine moških, zato bi jo lahko uporabili na spletni strani za prodajo npr. avtodelov – nihče ni dobre volje, ko se mu pokvari avto, obiskovalci pa so pretežno moški.

Preberite si še naslednji članek: Izbira domene pri izdelavi spletne strani

Izbira domene je nujno potrebna, če se boste odločili za izdelavo svoje lastne spletne strani.

Kot že rečeno pa niso pomembne samo barve na spletni strani, temveč mora imeti vsak element in postavitev le-tega na spletni strani točno določeno in dobro premišljeno mesto. Koledarji, povezave, arhiv novic, vse je potrebno natančno premisliti in načrtovati.

Seveda ne moremo priti k grafiku in mu povedati kaj prodajamo, on pa naj nato sam načrtuje celotno podobo, pri načrtovanju in oblikovanju spletne strani moramo z izdelovalci kot naročnik aktivno sodelovati, saj bomo le tako s storitvijo popolnoma zadovoljni.

Poleg tega se je treba zavedati tudi, da izdelovalci spletne strani vašega osebnega okusa ne poznajo, tako da jim moramo podati vsaj primere spletnih strani, ki so nam všeč. V kolikor bomo na stran vključili tudi slike, je treba vedeti kako pogosto se bodo slike menjavale ali dodajale, saj se slike, ki bodo na strani stalnica lahko dodajo kar med samo besedilo. Če bomo slike redno dodajali ali menjavali pa je morda bolje razmišljati o galeriji slik, pri čemer pa naj bo dodajanje tako poenostavljeno, da bomo to znali in zmogli sami.