Hit enter after type your search item

Optimizacija spletnih strani

Optimizacija spletnih strani
Optimizacija spletnih strani You are Reading..

Optimizacija spletnih strani

Kaj sploh je optimizacija spletnih strani? To je precej dolgotrajen postopek, pri katerem poskušamo doseči čim višjo uvrstitev naše spletne strani v iskalnikih. Ta uvrstitev je pomembna predvsem zato, ker večina iskalcev storitve ali izdelka preveri samo tiste ponudnike, ki so med iskalnimi rezultati uvrščeni na prvo stran – pa še to je najbolje, če so uvrščeni čim višje.

Pri optimizaciji spletne strani torej izvajalci z različnimi orodji najprej naredijo analizo spletne strani glede na ključne besede, ki se na strani pojavljajo. Nato preoblikujejo besedilo tako, da se te ključne besede, ki so v bistvu iskalni pojmi pridobljeni iz iskalnikov, ne pojavljajo premalokrat ali prevečkrat.

Treba se je namreč zavedati, da v kolikor so ključne besede na strani uporabljene prevečkrat, iskalniki takšno stran uvrstijo nizko ali pa strani med zadetki sploh ne upoštevajo.

Optimizacija spletnih strani

Seveda je izbira izvajalca, tako kot povsod drugje, tudi tu zelo pomembna. Najlažje se je za določenega izvajalca odločiti na podlagi referenčnih strank. Mnogo izvajalcev, predvsem začetnikov, obljublja hitre rezultate, vendar največkrat temu ni tako. Predstavljajte si samo kakšno konkurenco imate v resničnem življenju.

Zdaj pa to konkurenco prenesite v virtualni svet ter se vprašajte, če je možno, da vsaj največji konkurenti ne posegajo po enakih orodjih kot vi. Ravno zato je optimizacija spletne strani precej dolgotrajen proces, lahko traja tudi več tednov, da izvajalec stran optimizira do te mere, da bo v npr. googlu na prvi strani med zadetki iskanja.

Kaj pa cena? Seveda je lahko cena storitve relativno visoka, vendar bi moralo biti edino merilo za ocenjevanje smotrnosti storitve optimizacije spletne strani povečanje zanimanja strank za naše izdelke ali storitve. Navsezadnje z optimizacijo spletne strani vlagate vase, v svoje podjetje in v njegovo prepoznavnost. In le z prepoznavnostjo se danes na trgu sploh lahko med množico ponudnikov sploh uspe. Kvaliteta izdelkov ali storitev je seveda prav tako pomembna, vendar kaj vam koristijo kvalitetni izdelki, če zanje nimate ustreznih kupcev.