Hit enter after type your search item

Pomembni elementi uspešne spletne trgovine

Izdelava spletnih trgovin zajema veliko procesov
Izdelava spletnih trgovin zajema veliko procesov You are Reading..

Pomembni elementi uspešne spletne trgovine

Elektronski načini poslovanja so vsak dan bolj priljubljeni. Praktičnost je eden od mnogih razlogov, zakaj stranke opravijo večino svojih nakupov preko interneta. Omenjen trend lahko opazimo po celem svetu, saj je ocenjeno, da se bo v naslednjih nekaj desetletjih več kot 95% vseh nakupov opravilo preko spletnih trgovin. Izdelava spletnih trgovin pa ni tako preprosta na prvi pogled, kot si morda mislimo. Res je, da sta njen izgled in uporabniška izkušnja zelo pomembna elementa. V ozadju pa se skriva tudi tehnična plat celotne zgodbe, ki jih predstavlja strežnik, SEO optimizacija in mnogi drugi dejavniki, ki so nam sprva nevidni.

Strežnik določa splošno hitrost naše spletne trgovine

Vsaka spletna stran potrebuje strežnik. To je močan računalnik, ki je namenjen gostovanju ene ali več spletnih strani. Ko vtipkamo v brskalnik naslov domene, ali pa najdemo želeno spletno stran preko spletnega iskalnika, se povežemo na strežnik. Na strežniku se nahaja vsa HTML, CSS in druga koda ter avdio in video vsebine, ki jih lahko vidimo na zaslonu.

Izdelava spletnih trgovin - strežnik
Hiter in zanesljiv strežnik je zelo pomemben faktor pri izdelavi spletne trgovine

Sam strežnik uporablja enake komponente kot vsak namizni računalnik. Tako ima določeno število procesorjev in procesorskih jeder, delovni pomnilnik, trde ter SSD diske, določeno pasovno širino ipd. Vse te lastnosti pa so izredno pomembne za vsako izdelano spletno trgovino in stran. Temu je tako, saj bo sam strežnik posredoval vse informacije v obiskovalčev brskalnik. Hitrost prenosa informacij pa določa samo hitrost delovanja spletne trgovine.

Izbira primerne domene je pomembna za prepoznavnost naše spletne strani

Vsaka spletna stran potrebuje domeno. Ta služi kot njeno ime in njen naslov. Lahko bi rekli, da domena predstavlja vhodna vrata do našega poslovanja na spletu. Zato je tudi pomembno, da je primerne dolžine. V večini primerov je priporočljivo upoštevanje sledečih smernic pri izbiri imena:

  • Ime naj bo raje krajše dolžine – nekje med 3-22 znaki
  • Priporočljivo je, da za izdelano spletno trgovino uporabimo ime, ki se navezuje na naravo ponujenih artiklov in storitev
  • Uporaba številk in veznikov je primerna samo za imena za katera je to smiselno
  • Izogibajmo se kompleksnim in zahtevnim imenom, ki jih je težko izgovoriti ali natipkati

Pri registraciji domene bomo imeli tudi možnost izbrati domeno vrhovne ravni oziroma končnico. Ta je lahko mednarodna, kot je .com, ali pa lokalna, kot je .si. V tem primeru je dobro, če razmišljamo dolgoročno o smeri razvoja našega podjetja. Je pa res, da je za lokalno poslovanje bolj primerna končnica države v kateri bomo poslovali.

Preberite si še naslednji članek: Prednosti uporabe originalnih in nadomestnih barv za naš tiskalnik

Nakup tonerja za laserske tiskalnike zaradi svoje velikosti in dolgotrajnosti povsem minimalizira možnost, da ti zmanjka barve za tisk.

SEO optimizacija trgovine je nujna za pospeševanje prodaje

Neglede na vrsto, obliko in obsežnost artiklov ali storitev, ki jih prodajamo, potrebuje vsaka izdelana spletna trgovina optimizacijo. V tem primeru poznamo dve glavni vrsti optimizacije spletne strani, ki pa sta:

Posodobite kozmetičnega izgleda trgovine

Posodobitev spletne trgovine je zelo pomembno iz različnih vidikov. Prvi je ta, da strankam omogočimo čim boljšo uporabniško izkušnjo. Tako se poveča konverzija in prepoznavnost našega podjetja, saj bo naša trgovina imela edinstven izgled. Obenem pa to pozitivno vpliva na SEO optimizacijo, saj bodo veliki spletni iskalniki podali večjo vrednost naši spletni strani in trgovini.

Izdelava spletnih trgovin - design
Pri izdelavi spletne trgovine je potrebno veliko časa nameniti uporabniški izkušnji

Optimizacija SEO poveča vidnost naše trgovine glede na ključne besede

SEO optimizacija je ključen sestavni del vsake uspešne spletne trgovine. Zajema podroben opis produktov, uporabo ključnih besed v besedilih bloga, opisov storitev ipd. Pred tem pa je potrebna SEO analiza naše strani, ki nam jo opravi strokovnjak. Je pa res, da je sama optimizacija proces, ki lahko traja nekaj časa, vendar bomo kljub temu lahko dokaj hitro opazili izboljšanje prodaje in prepoznavnost podjetja.

Video: Kaj je SEO optimizacija

V vsakem primeru bomo potrebovali veliko načrtovanja pri izdelavi naše spletne trgovine. To pa je lahko zabaven proces, če si priskrbimo pomoč strokovnjakov, ki bodo razumeli vse naše želje. Potencial prodaje preko spleta je res izjemen. V današnji dobi pa je možno izkoristiti moč spletne prodaje za bodočo in stabilno poslovno rast.