Hit enter after type your search item

Spletno oglaševanje

Spletno oglaševanje
Spletno oglaševanje You are Reading..

Spletno oglaševanje

Enkrat ko si lastite spletno stran ste že podvrženi spletnemu oglaševanju. Kaj to sploh je spletno oglaševanje? Pod pojem spletno oglaševanje sodijo tako promoviranje izdelkov in storitev, kot tudi podporni sistem, ki je vezan na te izdelke in storitve. Vendar tudi spletna stran kot takšna potrebuje učinkovito oglaševanje, da jo potencialne stranke sploh najdejo.

Najpogosteje uporabljan način spletnega oglaševanja je tako imenovan banner, oziroma spletna pasica. Takšen oglas je v bistvu slika, ki vsebuje kratek tekst z namenom, da pritegne bralčevo pozornost. Ko bralec klikne na sliko ga povezava popelje na našo spletno stran.

Druga oblika je tekstovni oglas, ki vsebuje povezavo. Uporablja se večinoma pri oglaševanju v spletnih časopisih. Pri uporabnikih najmanj zaželen, vendar vseeno opazen je tako imenovan popup oglas, to je oglas, ki se avtomatsko odpre že ob samem nalaganju spletne strani.

Spletno oglaševanje

Še en masovno uporabljanih načinov spletnega oglaševanja je oglaševanje preko elektronske pošte, kjer eno e-sporočilo masovno pošiljamo ogromni količini uporabnikov naenkrat. Nekatere spletne strani celo prodajajo elektronske naslove svojih uporabnikov v oglaševalske namene. Seveda smo uporabniki spletnih storitev že tako pogosto zasuti z elektronskimi sporočili, da teh oglasov sploh ne preverjamo oz. jih smatramo za neželeno pošto. Tako je treba biti pazljiv glede ciljne skupine, kateri elektronska sporočila pošiljamo, ter seveda tudi na pravno podlago tega pošiljanja.

Masovno pošiljanje reklamnih elektronskih sporočil, brez dovoljenja uporabnika e-poštnega naslova namreč ni dovoljeno. Vsako reklamno elektronsko sporočilo mora vsebovati tudi možnost odjave od prejemanja e-pošte z naslova pošiljatelja. Vse bolj popularno pa je tudi oglaševanje preko facebooka, kjer ima že skoraj vsako podjetje svojo stran. Nekateri redno objavljajo tudi nagradne igre, pri čemer je treba biti vseeno previden, saj je le majhen odstotek takšnih, ki bodo po zaključku le-te postali naše stranke.

Pri izbiri načina spletnega oglaševanja je torej potrebno biti previden in pozoren. Vedeti je potrebno na kakšni ciljni skupini je oglaševanje namenjeno, ter besedilo in način oglaševanja prilagoditi temu. V raznih marketinških agencijah so za spletno oglaševanje pravi strokovnjaki, zato se morda ni napačno obrniti kar na njih.

Obnovljene Canon kartuše so ugodna izbira za vse, ki veliko tiskajo. To so originalne kartuše, ki so odslužile svoje, vendar so bile obnovljene s strani različnih podjetij. Več o kartušah pa si preberite s klikom na povezavo.